About

Biografie
Mijn naam is Annemiek Dunhof. Van kleins af aan altijd bezig geweest met muziek; bij ons thuis werd altijd muziek gemaakt of geluisterd. Mijn moeder heeft dwarsfluit gestudeerd aan het conservatorium en mijn vader heeft jarenlang in verschillende bandjes gespeeld.
Zolang ik me kan herinneren wilde ik viool leren spelen, maar pas vanaf mijn zesde verjaardag mocht ik lessen gaan volgen. Tot mijn zestiende heb ik vioolles gehad en heb daar erg veel van geleerd. Ik heb o.a. de muziekschool theorie- en praktijkexamens A, B en C gehaald en op jonge leeftijd ervaring mogen opdoen tijdens concerten en optredens. Toen ik dertien was ben ik ook begonnen met pianoles en twee jaar later kwam daar zangles bij. Het liefst wilde ik leren mezelf op piano te begeleiden bij het zingen. Ik pakte ik het snel op en toen ik eenmaal de smaak te pakken had deed ik niets liever meer.

Per toeval kwam ik in contact met Medium Anita uit Enschede, die juist op dat moment op zoek was naar een muzikale inbreng als onderbreking tijdens haar shows. Omdat de samenwerking prima verliep, ben ik sindsdien haar vaste zangeres en begeleid ik haar met shows in binnen en buitenland.

Inmiddels word ik steeds vaker gevraagd om ergens te zingen: bij feestjes, bruiloften, verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Als ik optreed, begeleid ik mezelf vrijwel altijd op piano, maar als er vraag naar is kan ik ook met orkestbanden zingen.
Op dit moment volg ik de opleiding "ondernemend Artiest" aan het ROC in Almelo. Daar sta ik ook ingeschreven bij het Agency; ROC Stars. Vanuit hier ben ik en een paar van mijn medestudenten te boeken voor veel verschillende feesten en gelegenheden.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van mijn eigen nummers. Op die manier kan ik mijn emoties, fantasien en verhalen goed verwerken. Ik haal er erg veel voldoening uit en wil mezelf heel graag verbeteren en verdiepen in het schrijven. Wanneer ik de opleiding 'Onderemend Artiest' heb afgerond zou ik daarom  voor (singer) songwriting willen studeren aan het conservatorium.
Het is geen origineel toekomstbeeld, maar ook míjn grootste droom is doorbreken. Ik hoop dat ik een grote naam word onder singer-songwriters. Het liefst zou ik bekend staan om mijn originaliteit en eigenheid en zou ik niet alleen voor mezelf, maar ook veel willen schrijven voor andere artiesten. Ik zie mezelf met een grote (big)band de wereld rond touren om in alle mooie theaters en op alle grote podia te spelen. Misschien wil ik ooit nog iets met muziektheater doen of in een grote musical spelen. Het lijkt me ook leuk om later mijn kennis door te geven als zang- of aml-coach.


Invloeden
Door mijn muzikale achtergrond en mijn vioollessen ben ik gewend klassieke muziek te spelen en luisteren. Toch luisterde ik ook best veel naar musical en popmuziek. Door mijn eerste zanglerares kwam ik in aanraking met jazz; zij heeft namelijk jazz gestudeerd aan het conservatorium. Deze muziek sprak me meteen heel erg aan en ik ben er echt van gaan houden. 
Natuurlijk kende ik ‘The Beatles’ en ‘Elvis’ wel, maar door youtube is er een wereld voor me open gegaan en is mijn liefde voor de muziek uit de jaren ’50 en ’60 verder gegroeid. Ik geniet nu heel erg van rock 'n roll, blues, rhythm and blues en oude soul. Daarnaast doe ik erg veel inspiratie op door de 'Spotify-radio'.  Wanneer ik één van mijn favoriete singer-songwriters intype, zoals bijvoorbeeld Regina Spektor, Paolo Nutini, Sara Bareilles of Norah Jones, ontdek bijna elke dag weer andere goede artiesten, zoals Zee Avi, Fiona Apple en Paloma Faith.


Repertoire
Mijn repertoire is heel breed; ik zing eigenlijk bijna alle muziek, maar mijn stem komt het best tot z’n recht bij  oude-, lichte-, jazz-, soul-,  en blues. Ik zing vooral covers van artiesten als; Peggy Lee, Nina Simone, Etta James, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Ray Charles, Norah Jones, Caro Emerald, Giovanca, Kris Berry, Corinne Bailey Rea, Room Eleven, Katie Melua, Amy Winehouse, Jamie Cullum etc.

Verder ben ik altijd bezig met het schrijven van mijn eigen nummers. Dit doe ik o.a. in samenwerking met Maarten de Groot van M-Works Studio. In mei 2011 heb ik mijn eerste single Be Bewitched uitgebracht. Op dit moment zijn wij hard aan het werk voor mijn eerste EP. 

 

Demos en Presskit

Hieronder kun je luisteren naar mijn eerste single en een indruk opdoen van een aantal nummers waar ik mee aan het werk ben. Daarnaast een link naar mijn presskit. Hierin staat een uitgebreidere biografie en samenvatting van mijn werkervaringen.

Be Bewitched

I Ain't Got You

Easy

Choices

Presskit Annemiek Dunhof