News

‘Weet niet of je me ooit zo weer ziet optreden’

ENSCHEDE - Annemiek Dunhof treedt meestal op achter haar piano. Haar jazzy muziek met blues- en popinvloeden is fijne laidbackmuziek. Maar tijdens haar afstudeeroptreden op 1 juni pakt Annemiek het anders aan. “Dan heb je de kans om me echt op het podium te zien met echte band. Wie weet wanneer dat nog eens gebeurt”, lacht Annemiek (18).
De studente ondernemend artiest van het ROC van Twente timmert al een paar jaar aan de weg. Ze treedt regelmatig op en schrijft haar eigen nummers. Annemiek vertelt enorm gegroeid te zijn in het schrijven van liedjes. “Ik ben me veel meer gaan richten op de betekenis van de teksten. Liedjes ontstaan bij mij altijd vanuit de tekst. Als ik aan het schrijven ben, komt de melodie in mijn hoofd. Met autobiografische nummers heb ik niet zoveel. Ik snap wel dat mensen dat mooi vinden, maar ik heb nog niet zoveel te vertellen. Bovendien zie ik niet in waarom ik mensen moet opzadelen met dingen uit mijn leven. Ik schrijf nu meer filosofisch. Ik probeer een beetje sarcastisch te schrijven, maar wel grappig. Een voorbeeld? Nou, ik heb laatst een nummer geschreven over nachtmerries met de bedoeling om op een grappige manier een eng verhaal te vertellen.” De basisversie van de liedjes maakt ze op haar piano. Daarna werkt ze haar nummers uit samen met producer Maarten de Groot van studio M-Works. “Ik werk al langer met hem samen, heb stage bij Maarten gelopen. Er is chemie tussen ons. Hij kan een nummer ook verder brengen dan ik alleen voor elkaar kan krijgen.” Op haar afstudeerconcert in het Metropool speelt Annemiek met een band. Johannes Rüthe (drums), Marco Zomer (bas), Lennart Brugman (gitaar) en Maarten de Groot (toetsen) begeleiden haar. “Dat is nieuw voor me. Normaal gesproken speel ik alleen, achter mijn piano. Ik speel zeven nieuwe nummers. Ik ben veel meer aanwezig op het podium. Vertel verhaaltjes die de nummers aan elkaar verbinden. Kleinkunstachtig. Dat heb ik nog nooit eerder gedaan.” Annemiek gaat na de zomer conservatorium of journalistiek studeren. “Ik heb auditie gedaan, maar het is zeker niet vanzelfsprekend dat ik voor het conservatorium wordt aangenomen. De journalistiek trekt me heel erg. Ik vind het leuk om te schrijven, niet alleen teksten maar ook columns. Mijn droom is dat ik veel kan reizen en daar over mag schrijven. Maar muziek maken zal ik altijd blijven doen.”
Info en kaarten: www.annemiekdunhof.nl of annemiek@dunhof.nl.

 

Afstuderen!!

Op 1 juni a.s. is het zover! Annemiek studeert af aan de opleiding ‘ondernemend artiest’!!
Na 3 jaar sluit ze deze opleiding feestelijk af met een sfeervolle voorstelling in Metropool Hengelo. Tijdens dit optreden zal ze onder begeleiding van een band haar eigen nummers ten gehore brengen.

Wil jij daar ook bij zijn? Kaartjes in de voorverkoop zijn €2,50 per stuk.
Mail: annemiek@dunhof.nl
Of bel: +316 34 281 508

Wat:  afstudeer examen
Wie:  singer-songwriter Annemiek
Op:   1 juni 2013
Om:  19.15 uur
In:     Poppodium Metropool, Hengelo

 

WANTED: BAND

Ben jij creatief, gemotiveerd en opzoek naar een nieuwe muzikale uitdaging?
Annemiek zoekt muzikanten voor het inspelen van haar nieuwe pop/jazzy/ska album, waarmee zij ook op tour wil met liveoptredens. Het project wordt in samenwerking met Studio M-Works geproduceerd en hierbij krijg je professionele coaching van Maarten de Groot.

Gezocht: - (contra) bassist
                 - percussie/drummer
                 - gitarist, div. snaarinstrumenten
                 - toetsenist
                 - blazers

Meer weten?
Stuur een e-mail:  annemiek@dunhof.nl
                            info@m-works.nl
of berichtje naar:  www.annemiekdunhof.nl
                            www.m-works.nl
                            www.annemiekdunhof.facebook.nl

Be Bewitched

Dit weekend brengt Annemiek Dunhof uit Enschede haar  eerste single Be Bewitched uit. Annemiek (17) studeert aan de opleiding Ondernemend Artiest in Almelo en schrijft sinds de zomer van 2011 haar eigen nummers. Na een aantal weken hard werken, wordt nu eindelijk haar eerste nummer online geplaatst. Be Bewitched is o.a. te downloaden op iTunes en Spotify.

Het nummer gaat over een droomwereld. Annemiek zingt over dingen waarvan je bij voorbaat al weet dat het allemaal fantasieën zijn. Naar aanleiding van allerlei nare gebeurtenissen in het nieuws, wilde ze een vrolijk nummer schrijven om even uit de werkelijkheid te ontsnappen.

De tekst, muziek en het arrangement van Be Bewitched heeft ze zelf geschreven en in samenwerking met Maarten de Groot van Studio M-Works geproduceerd.

Speciaal voor de single heeft ze samen met de Twentse Bluegrass band de ‘Haystax’ een live-versie opgenomen. Deze is tevens te downloaden op iTunes en Spotify.

 

 

Laat Je Betoveren Door Annemiek          

ENSCHEDE - “Ik vind het  wel spannend”, zegt  Annemiek Dunhof (17) als ze haar single ‘Be  bewitched’ laat horen.  Ondersteund door de krasse knarren van Haystax brengt Annemiek een frisse mix van jazz, country, bluegrass en rockabilly. “Dit is helemaal mijn ding.”
Annemiek Dunhof heeft met ‘Bebewitched’ haar eerste single klaar. De band Haystax speelde het in. “Leuk toch, een jong meisje met die oudemannen.”
Annemiek volgt aan het ROC van Twente de opleiding artiest en is sinds enige tijd bezig met het schrijven en opnemen van eigen nummers. “Ik heb me eerst gericht om ‘Be bewitched’ af te ronden. Ook om een eigen stijl te ontwikkelen. Tot voor kort was mijn stijl jazz, maar daar zijn nieuwe invloeden bijgekomen. Mensen vergelijken me met Laura Jansen en Caro Emerald. Dat is leuk om te horen, maar ik vind het belangrijk dat de muziek als Annemiek klinkt. Als ik het nummer hoor, ontdek ook weer dingen die ik wil veranderen. Ik ben behoorlijk perfectionistisch.”
Annemiek vertelt dat ze zich vooral singer-songwriter voelt. “Niet alleen een meisje achter een piano met koffers. Ik schrijf mijn nummers zelf. Vaak begin ik met een tekst en melodielijnen in mijn hoofd. De muziek ontstaat achter de piano en daarna maak ik op de computer er een compleet nummer van.” Annemiek laat even een ander nummer horen. “Kijk die marimba komt uit de computer, klinkt dus nep; maar dan weet ik al wel wat ik live door muzikanten wil in laten spelen.” Haar nummer ‘Be Bewitched’ is ingespeeld door de band Haystax. “Lachen toch, vijftigplussers die een meisje van zeventien begeleiden. Maar het belangrijkste is dat als je dezelfde passie voor muziek deelt, leeftijd eigenlijk niet zoveel zegt. Mijn nummer gaat over een droomwereld. Maar ook dat je daar niet moet blijven hangen en bij de realiteit moet blijven. ”
Annemiek geeft aan dat ze persé haar eigen nummers wil blijven schrijven. “Het is mijn muziek. Weet je, ik zit bij Maaike Vos in de klas en zij heeft er veel last van gehad dat na de X-Factor die mensen haar later hebben laten vallen. Bovendien moest zij precies doen wat de producers wilden. Ik ben door haar verhalen erin bevestigd dat zo’n talentenjacht niets voor mij is. Voor mij geen Voice of Holland.”
Annemiek gaat nu aan de slag met meer nummers. Samen met haar producer Maarten de Groot van de studio M-Works waar Annemiek stage loopt. “Ik wil voor mijn achttiende verjaardag mijn debuutalbum klaar hebben. Dus voor 28 juni. De bedoeling is dat ik dan ook een releaseparty ga houden en ik hoop dat ik dan met mijn nieuwe nummers optredens ga geven.”


Bronvermelding: Huis Aan Huis

 

 

Op Weg Naar Het Podium
Wie: Annemiek Dunhof (17 jaar), 2e jaarstudent ROC Twente Artiest/richting Muziek

“Vroeger droomde ik er altijd van dat ik viool zou spelen in een groot orkest. Op mijn zesde begon ik met vioollessen en op mijn veertiende kwamen daar pianolessen bij. Een jaar later wist ik wat ik echt wilde; piano spelen en daarbij zingen. In het begin vond ik het moeilijk mezelf te durven laten zien, maar dat leer ik steeds meer op school. Bijvoorbeeld tijdens de drama- en improvisatielessen. Hoe presenteer je jezelf? Op het gebied van muziektheorie weet ik al veel, maar voor het totaalplaatje ben ik blij dat ik op het ROC zit. Onze school heeft ook een eigen agency: ROC Stars. Daar word ik geboekt voor bijvoorbeeld dinershows, lunchvoorstellingen en braderieën. Ik heb meestal ongeveer 2 of 3 optredens per week. Hierna wil ik naar het conservatorium. En zo snel mogelijk doorbreken. Met een grote Big Band het podium op om mooie jazz en bluesmuziek te spelen. Ik hoop dat mijn dromen uitkomen, ik zou namelijk niet weten wat ik anders zou kunnen of willen doen!”


Bronvermelding: Magazine BEELD 

 

 Annemiek Dunhof wil    
 doorbreken

 ENSCHEDE - Jazzzangers  Annemiek Dunhof heeft
 een droom. “Zingen met een  hele grote bigband lijkt  me helemaal te gek!  Maar ik  besef dat ik nog een lange  weg heb te gaan. Eerst wil ik
                                                      volgend jaar mijn  debuutalbum
                                                                                  uitbrengen.”

Annemiek (17) komt uit een muzikale familie. “Mijn moeder
heeft aan een conservatorium gestudeerd en speelt
dwarsfluit. Mijn vader heeft altijd in bruiloftbandjes gespeeld.
Ze zeggen dat toen ik drie was, ik viool wilde leren spelen.
Waarom dat instrument? Geen idee, ik vond het gewoon
mooi. Op mijn zesde ging ik op vioolles, en vanaf mijn
dertiende speel ik piano. Ik ontdekte dat ik achter de piano ook nog leuk kon zingen, dat is mijn passie geworden.”
Annemiek heeft een klassieke achtergrond, maar haar hart ligt bij jazz en blues. “Met de top40muziek heb ik niets. Wat ik mooi vind is de oude muziek die opkwam vlak voor de Tweede Wereldoorlog en daarna. Mijn helden zijn Nina Simone, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Etta James. Wat ik zo mooi vind aan deze muziek is dat het voor mij heel vetrouwd klinkt. Ik houd niet van dat oppervlakkige gedoe, dit is muziek die veel dieper gaat. Bovendien houd ik van de doorleefde stemmen. Het zijn zangers en zangeressen die zich bloot geven in een nummer en menen van ze zingen.” Het is opmerkelijk dat een jonge meid van zulke muziek houdt. “Ik ben een uitzondering, dat klopt. Ik laat wel eens wat aan mijn zusjes van 15 en 16 horen, maar die vinden het helemaal niks.Ze vinden het alleen leuk als ik het zing.”
Al enige tijd treedt Annemiek op. “Mijn eerste optreden was bij het medium Anita. Zij heeft heel vroeger bij ons opgepast, Ze kwam in paniek bij mijn moeder omdat ze iemand nodig had die muziek zou maken in haar show. Mijn moeder had daar geen trek in. Ik zei voor de grap ‘ik speel wel wat liedjes’. Dat nam Anita heel serieus haha. Sindsdien is het verder gegaan en heb ik bijvoorbeeld al opgetreden tijdens het Grenswerk festival.” Annemiek volgt de opleiding ondernemend artiest aan het ROC van Twente. Ze loopt stage bij de studio M-works. “Daar word ik bovendien begeleid in het schrijven van eigen nummers. Ik ben daar in de zomervakantie mee begonnen. Meestal onstaat er een melodie in mijn hoofd. Later schrijf ik er dan een tekst bij. Ik schrijf over de dingen die ik meemaak, over frustraties, over mensen met wie ik medelijden heb. Bijvoorbeeld iemand die onzeker is terwijl ze dat helemaal niet hoeft te zijn. Ik heb nu negen nummers af. Volgend jaar wil ik een cd uitbrengen. Mijn stijl is jazz en funk, maar dan wel modern. Met een lekkere beat er onder!”

Bronvermelding: Huis Aan Huis
 

Spanning stijgt bij studenten ROC voor opvoering  van Grease

 ALMELO - Leerlingen raken  snel geïrriteerd en ook  docenten van het ROC van  Twente aan de Wierden-  sestraat beschikken deze  dagen over een kort lontje.  Volgende week is het zover,  de opvoering van de bekende  Amerikaanse musical Grease.

 

De spanning binnen de  schoolmuren loopt langzaam  maar zeker op naar  het kookpunt. De zenuwen van  velen worden danig op de proef gesteld want volgende week wordt de bekende musical Grease opgevoerd. De hierop gebaseerde film over de  groeiende liefde tussen John Travolta als Danny en Olivia Newton-John in de rol van Sandy tegen de achtergrond van petticoats, vetkuiven en braniegedrag bracht eind jaren zeventig de harten van menig tienermeisje op hol en tot op de dag van vandaag kennen velen de o zo bekende liedjes nog. Een snelle musical die volgende week wordt opgevoerd in het atrium van de school in Almelo... lees verder


 Festival Grenswerk                                                      

  Annemiek Dunhof
  Open-source programmering

  Datum / tijd
  Donderdag 29 september 20:30      tot 22:00 uur

  Locatie
  Abondantus Gigantus (kaart)

 Entree
 De gehele programmering in ons                                         festivalpaviljoen is gratis voor bezoekers.

Annemiek Dunhof, jonge opkomende artieste van 17 jaar. Studente aan de opleiding ‘Ondernemend Artiest’ van het ROC van Twente. Luister naar haar eigen nummers en jazzyklassiekers van o.a. Nina Simone en Ella Fitzgerald.

Uitvoerenden:
Annemiek Dunhof

SITE

 

  Musical Grease met         vetkuiven, petticoats      en auto op   podium                              
ALMELO – Of je ‘You are the one that I want’ en ‘Hopelessly devoted to you’ nou kent van de film (1978) met Olivia Newton John of uit de musical (2006) waarin Jim Bakkum de hoofdrol had, maakt niet uit. De ‘Musical Grease’ die op 6 en 8 oktober op de planken staat in het ROC van Twente zal sowieso een feest der herkenning zijn. Justin Davidson (22) en Annemiek Dunhof (17) spetteren als Danny en Sandy in de oorspronkelijke versie uit de jaren 50, die indertijd te rauw bevonden werd voor Broadway. De musical is een initiatief van Stichting Musical Producties Twente en wordt geproduceerd in samenwerking met het Stars Agency en het Productiehuis van het ROC. De cast en de begeleidingsband bestaan grotendeels uit studenten van de opleidingen ‘Artiest’ en ‘SCW Kunst en Cultuur’ van het ROC... lees verder


LET OP! Alle ROC studenten die GRATIS naar GREASE de Musical willen, kunnen zich aanmelden op PLAZA voor de voorstelling van VRIJDAG 7 OKTOBER. Aanvang 20:00 UUR op het ROC van Twente in Almelo, Wierdensestraat 65. KOMT DAT ZIEN!!

 

Live muziek bij België
Twenth Ruiten Drie                                                                                                        
ALMELO - Tijdens de jaarlijkse Uitmarkt op zondag 18 september is er de hele dag live muziek op het buitenpodium bij proeflokaal België. De Stichting Pop- en Kleinkunst presenteert dan Annie Mary en Annemiek Dunhof.
De 25-jarige singer songwriter Annie Mary maakt popsongs met een vleugje country en gaat haar studiegenootjes Sanne Hans (Miss Montreal) en Krystl achterna. Getekend door een Duits label en uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaat ze nu Nederland veroveren.

Annemiek Dunhof, de jonge opkomende artieste van slechts 17 jaar, heeft zich toegelegd op jazzy popmuziek. Zij studeert aan het ROC de Artiest opleiding en heeft ambities om het hoger op te zoeken. Haar grote voorbeelden zijn onder andere Amy Winehouse en Jamy Cullum. Luister naar haar eigen werk en covers, terwijl ze zichzelf de piano begeleid.

KRANTAnnemiek Dunhof     
wint de publieksprijs

ROSSUM - De 16-jarige Annemiek Dunhof heeft dé Weekkrant Publieksprijs gewonnen tijdens Voor 1xterug op Aarde op het Everloo.    

Dries Roelvink was de grootste naam tijdens het festival Voor 1x terug    op Aarde op havezathe het Everloo in Rossum zaterdag, maar het   grootste applaus van de 1500 bezoekers was voor Annemiek Dunhof.
De 16-jarige zangeres maakte namelijk zóveel indruk met haar zangtalent dat ze dé Weekkrant Publieksprijs won.
Die bestaat uit een paginagroot artikel in de krant en een Everloo-arrangement.

KRANT


 

 Heen en weer!

 LOSSER - De band WantWant maakt steeds meer naam in
 Nederland. Frontman Fokko Mellema trad met zijn band afgelopen
 zaterdag op tijdens het festival Voor 1x keer terug op aarde op
 havezathe het Everloo in Rossum. Daar vertelde Mellema dat het zijn
 thuiswedstrijd was. “Want ik kom oorspronkelijk uit Losser.”
 Het jonge talent Annemiek Dunhof maakte het publiek gek in
 Rossum.
 Dat Mellema op zijn plek was, bleek wel tijdens het optreden. Met een Twents accent en veel humor bracht hij zijn Nederlandstalige rocknummers. Het publiek was erg enthousiast. “Is dit de nieuwe Doe Maar?” werd er geroepen. Misschien zijn ze nog eerder de nieuwe Skik, want hun eerste plaat ‘Mijn meisje vind me leuk zoals ik ben’ is geproduceerd door Daniël Lohues. Opvallendste liedje is ‘Heen en weer’. Niet vanwege de muziek, maar omdat de band het publiek heel hard liet rennen, heen en weer voor het podium. Op www.nieuwedinkellander.nl is een kort filmpje te zien van de rennende fans. De band speelde overigens op het Casingpodium. Op het andere podium tijdens het festival trad veel regionaal talent op. Samen streden ze om dé Weekkrant Publieksprijs. Die werd gewonnen door Annemiek Dunhof. De 16-jarige zangeres werd enthousiast toegejuicht door de 1500 bezoekers van het festival. Ze won een groot artikel in de krant en een Everloo-arrangement. “Volgend jaar doe je mee aan de Voice of Holland, neem ik aan?” vroeg de presentator. Maar dat wist Annemiek nog niet zo zeker. Na haar kwam Dries Roelvink optreden. Zonder gele zwembroek, terwijl hij dat toch echt beloofd had. Maar Annemiek en haar collega-zangers hadden datzelfde publiek al zo enthousiast gemaakt dat Dries al direct in een gezellige sfeer terechtkwam.


KRANT